Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از سی‌ان‌ان کوه‌های ناهموار و زیبای سدربرگ در آفریقای جنوبی به دلیل وجود یکی از نادرترین درختان این سیاره در این منطقه نامگذاری شده است. سرو کلن‌ویلیام در هیچ جای دیگر دنیا وجود ندارد.

این گونه نمادین که ۲۲۵ میلیون سال پیش به وجود آمده، از آخرین بازماندگان عصر یخبندان است اما امروزه به شدت در معرض خطر است و حیات آتی آن در وضعیتی نامناسب قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 این درخت ارزشمند که در طی ۱۷ سال گذشته، توسط مدیران حیات وحش آفریقا حفاظت شده است اکنون به دلیل تغییرات آب و هوا  که تمام دنیا را تحت تاثیر خود قرار داده و باعث شده موجودات زمینی درجه حرارتی بالاتر و بارندگی کمتری را تجربه کنند، در معرض تهدید قرار گرفته است.

پیش از این تجارت چوب این درخت عامل تهدید بود که در سال‌های اخیر، با کمک راهکارهای حفاظتی کنترل شده است. 

بارندگی کمتر باعث جلوگیری از جوانه زدن طبیعی بذرها می‌شود و اگر بذری موفق به جوانه زدن و رشد کردن شود، برای زنده ماندن با چالشی تازه روبروست؛ باید بدون آب زنده بماند. از دیگر سو افزایش دما باعث آتش‌سوزی بیشتر می‌شود و هنگامی که درختی با آتش روبرو شود، می‌میرد.

منطقه کیپ غربی زمانی با جاده‌هایی از سروهای برافراشته شناخته می‌شد اما امروزه اکثر این سروها در کوه‌ها رشد کرده‌اند و به ندرت در بین صخره‌ها دیده می‌شوند، جایی که آب کمیاب است. دانشمندان تخمین می‌زنند  که حدود ۱۳۵۰۰ سرو کلان‌ویلیام در طبیعت باقی مانده است.

تلاش مسئولین محیط زیست این ناحیه برای احیا و گسترش این گونه گیاهی تا بدین جا پیش رفته است که آنها بذرهای این گیاه را در گلخانه پرورش می‌دهند و سپس برای انتقال آن به طبیعت بومی منطقه اقدام می‌کنند.

به دلیل عدم وجود جاده و مسیرهای مناسب، در بیشتر مواقع کاشت این نهال‌ها در میان سخره‌هایی که زادگاه اصلی آنهاست، ماموران مجبور به کوه‌نوردی هستند و حتی آب مورد نیاز این گیاه را نیز با خود حمل می‌کنند. این آب از یک بطری پلاستیکی با کمک نخی از جنس کتاب به ریشه‌های این گیاه می‌رسد.

با وجود این تلاش‌های تحسن‌برانگیز، تنها ۱۰ درصد از این درختان در طبیعت زنده می‌مانند.

یکی از دست‌اندرکاران این طرح که تا کنون برای کاشت ۱۳۰۰ درخت تلاش کرده است در این مصاحبه گفت: "باید باور داشته باشیم تلاش‌هایی که انجام می‌دهیم باعث تغییر می‌شود. حتی یک تغییر کوچک نیز یک تغییر است."

ترجمه: فاطمه عباسی

کد خبر 492527 برچسب‌ها آفریقا

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: آفریقا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۸۲۹۰۲۱۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل

ایسنا/زنجان مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان گفت: استان زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل رتبه اول کشوری را دارد.

علی اسماعیلی امروز (سه‌شنبه ۱۱ اردیبهشت ماه) در نشست خبری به مناسبت روز معلم با اشاره به اینکه بیش از ۱۴ هزار همکار در حوزه تعلیم و تربیت آموزش‌وپرورش استان زنجان فعال هستند، اظهار کرد: در سال‌تحصیلی جاری بیش از ۲۲۷ هزار دانش‌آموز از پیش‌دبستانی تا پایه دوازدهم در استان زنجان مشغول به تحصیل هستند.

وی با بیان اینکه وقتی به معلمان به عنوان یک گروه مرجع نگاه شود به جایگاه تعلیم و تربیت نیز احترام گذاشته می‌شود، افزود: معلمان مسئولیت خطیر و سنگین انسان‌سازی را برعهده دارند و دانش‌آموزان به مثابه امانت در نزد آنان هستند.

او با اشاره به اینکه سال گذشته ۲۱۸ کلاس درس را اداره نوسازی در استان تحویل داده است که آمار بی‌سابقه‌ای طی سالیان متمادی است، ادامه داد: برخی مدارس قدیمی و نیازمند به تخریب و بازسازی در استان وجود دارد که این موضوع دلایل خاص خود را دارد، درحالی‌که در سال‌های گذشته اعتبارات خوبی برای تخریب مدارس نامناسب و بازسازی و بهینه‌سازی فضای آنها اختصاص یافت اما در عمل این اعتبارات محقق نشد.

اسماعیلی با اشاره به جذب ۱۴۰ نفر در رشته‌های فنی و حرفه‌ای برای سال‌جاری، ابراز کرد: با قانون رتبه‌بندی تعداد مقاضیان برای ورود به آموزش‌وپرورش از دستگاه‌های دیگر افزایش یافته است. در این راستا ۱۰۰ نفر تقاضای خود را در این زمینه ثبت کرده‌اند که البته بر اساس مدرک تحصیلی و جدول شغلی موارد بررسی می‌شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هم اکنون مدارس کانکسی بالای ۱۰ نفر در استان وجود ندارد، تاکید کرد: هیچ مدرسه‌ای را به حال خود رها نکرده‌ایم و ۸ ملک شهری برای مولدسازی در قالب تهاتر و فروش و ‌... معرفی شده و منتظر ابلاغ از طرف تهران هستیم.

مدیرکل آموزش‌وپرورش استان زنجان با بیان اینکه تعداد ورودی و خروجی نیروهای آموزش‌وپرورش به طور مدوام در حال تغییر است، افزود: امسال ردیف اختصاص داده برای استان زنجان مطابق خروج و بازنشستگی و احصای نیاز ۱۴۰۰ نفر است که از این تعداد اصولا ۷۶ درصد ردیف‌ها پر می‌شود.

اسماعیلی با بیان اینکه در اوایل سال ورود مدارس شبانه‌روزی ۷۰ درصدی شهری و ۳۰ درصد روستایی بود، تصریح کرد: اینجا مسئله عدالت آموزشی مطرح است، امسال در نظر داریم ۶۰ درصد دانش‌آموزان مدارس نمونه دولتی شبانه‌روزی از قشر روستایی باشند.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تأثیرات گوناگون تغییرات اقلیمی بر زندگی انسان
  • رونمایی از کتاب هزار و چهارصد و خیلی زود در شیراز
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل / اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش‌آموزان
  • حمایت از ۱۰ هزار کودک بازمانده از تحصیل/اعطای بورسیه براساس پویایی و تلاش دانش آموزان
  • زنی که کودکان بازمانده از تحصیل را نجات می‌دهد
  • طنین زنگ سپاس معلم در مدارس آبادان
  • پیام تشکر بابت تبریک روز معلم
  • جنایات کومله به روایت تنها معلم بازمانده زندان «برده سور»
  • هدایت و تربیت، مهمترین رسالت معلمان
  • رتبه اول زنجان در جذب دانش‌آموزان بازمانده از تحصیل